Make Up

Swiss Clinic Skin Renewal

I samarbete med Swiss Clinic


Nu är jag ju 23 år, officiellt gammal alltså. Skoja. Men jag har alltid varit bra på att förebygga att min hud ska åldras i förtid av dumheter som att inte rengöra sig. Jag svär vid rutiner och tycker att det bästa som finns är spakvällar.

Ni vet ju att jag gillar Swiss Clinic vid det här laget. Tycker att deras Face Serum är ett av de bästa jag provat, och har även tidigare testat Face Dry Mask. Nu har jag testat en liten längre behandling, nämligen Skin Renewal. Behandlingen består av en Skin Roller och ett Rejuvenating Serum (samt desinfektions-spray för Skin Roller).

Skin Renewal är en hudbehandling/mikronålsbehandling som har blivit en utav de största skönhetstrenderna. Efter en period av rätt mycket stress och orena porer har jag varit väldigt exalterad att testa behandlingen. Swiss Clinics hemmabehandling Skin Renewal stimulerar produktionen av kollagen, stramar upp huden, ger en jämnare hudton och bättre elasticitet. Hoppla! Ang längden på nålarna finns en enkel längdguide HÄR där du kan klicka i vilka typ av besvär du vill behandla så hjälper Swiss Clinic dig att hitta rätt längd på nålarna. Jag använder 0.2 mm då det är rekommendationen när man behandlar första gången, plus att jag inte har några direkta besvär utan mest vill förebygga och få en mjukare hud med mindre porer.

Jag börjar med att rengöra huden som vanligt, samt rengör Skin Rollern med Sanitizing spray. Sen rullar jag lätt på huden i flera olika riktningar. Här sticks det lite. Första gången gick jag lite för hårt ut och blev helt röd i ansiktet, men efter att ha låtit det vila och rulla lite lättare började det hända grejer. Nålarna skapar nämligen tusentals mikroskopiska kanaler i huden för att typ ”lura” att den är skadad. Då startar en läkningsprocess som gör att kollagenproduktionen ökar. Så lite röd får en bli helt enkelt, det lägger sig så småningom.

Efter nålstickningarna så har porerna öppnats upp, och direkt efter använder jag Rejuvenating Serum. De aktiva ingredienserna tränger då djupt ner i huden. Serumet är parfymfritt och innehåller Betaglukaner som stimulerar immunförsvaret och hudens egna läkningsprocess. Detta är väldigt lugnande, jag väntar ca en timme innan jag smörjer med en nattkräm.

Glöm ej att desinficera Skin Rollern efter! Behandlingen ska upprepas dagligen i 5-7 dagar och sedan lät jag huden vila lika länge. Efter det har jag återupptagit behandlingen igen och kör på.

De första dagarna blev jag som sagt väldigt röd och lite knottrig, tänkte efter att det inte alls passade min hudtyp. Men efter lugnare användning och bra service från Swiss Clinic lugnade de mig och sade att jag inte skulle gå ut för hårt. Efter vilan och återupptagandet kändes huden genast mjukare och mina porer hade blivit mindre.

Är ni sugna på att testa Skin Renewal? Har du stora porer och ojämn hudton, kanske känner dig lite allmänt grå i facet? Jag har fixat en rabattkod till er på 200 kr, när ni anger VIOLA200 i kassan.

Kommentera om ni har några funderingar så ska jag försöka svara så bäst jag kan utifrån min egen upplevelse.


I samarbete med Swiss Clinic

6 svar till “Swiss Clinic Skin Renewal

 1. Sara skriver:

  Hej fungerar den på riktigt? Sett så mkt tips om den men svårt att veta om de bara är pga av sponsring.. sen undrar jag ska man använda den i en månad (lr till uppnått resultat?)sen ta uppehåll tills man behöver den igen eller hur länge ska man hålla på? undrar även hur länge krämen man får med räcker???:)

  1. Viola skriver:

   Hej Sara! Åh jag förstår! Jag skulle aldrig skriva om något eller göra ett samarbete om jag inte kunde stå för vad produkten utlovar. Jag har använt Skin Renewal i ca 3,5 veckor nu och känner skillnad på porernas förminskning samt jämnare hy. Dock beskriver jag också i inlägget att jag i början blev röd och inte alls var beredd på det, men det är normalt! Sen är det superviktigt att vara noga med att rengöra verktyget efter, annars rollar en in smuts i huden liksom – då blir det motsatt effekt! Jag kan rekommendera denna, men testa att gå till en hudterapeut, det kanske passar din hy bäst att syra? Alla är olika!

   kram
   Viola

 2. Sofia skriver:

  Hej! Jag har en Skin Renewal sedan innan och tycker supermycket om den, men har en fråga; jag brukar inte våga använda ansiktsmasker undre de dagarna jag rullar, inte ens skonsamma varianter som bara är återfuktande, eftersom jag är osäker på om det är bra för huden. Hur brukar du göra, du som också är masktokig? Använder du masker under dagar du rullar?

  1. Viola skriver:

   Hej Sofia!

   Just under denna behandlingsfas så chillade jag lite med maskerna, just för att jag ville låta behandlingen göra sitt. Sen tror jag att man på morgonen eller emellanåt kan lägga hur mycket mask som helst. Men kanske mer fuktgivande masker då istället för djuprengörande.

   Kram!
   Viola

 3. Anna skriver:

  Alltså, hur har du helt porfri hud?? Jag blir aldrig av med mina pormaskar och vet ej hur jag ska gå tillväga??

  1. Viola skriver:

   Hej! Åh that’s a tricky one… Jag lägger alltid mycket ansiktsmasker, och är supernoga med rengöringen! Många tipsar om Paulas Choice 2% BHA Liquid, spana in den!! kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.